Събития

Излезе документалният аудиоалбум “Пандемията от първа линия”

Слушай албума

Личните борби на работниците на първа линия и системните проблеми, които пандемията демонстрира – това е съдържанието на излезлия на 15 декември документален аудиоалбум „Пандемията от първа линия“. Той е дело на сп. „Диверсия“ и Фондация Фридрих Еберт, офис България и е продукт от дискусии, засягащи преживяванията и наблюденията на работещи в сферите на здравеопазването, образованието, социалните грижи, транспорта, науката и културата.  

Във времена на здравна и икономическа криза гласовете на най-засегнатите от кризата рядко се чуват – гласовете на работниците, без чийто рисков труд обществото не би могло да функционира. Лекари и медицински сестри, учители и университетски преподаватели, шофьори и кондуктори, държавни и самоорганизирани социални работници, театрали и бармани – техните истории се свързват в разказа в „Пандемията от първа линия“. 

Каква е целта? Да дадем реална представа за извънредното положение чрез истински разкази от спешните отделения и детските градини, от такситата и заведенията. С тях албумът се стреми да провокира солидарност с участниците в него и битките им за по-достойно съществуване. Пандемията демонстрира как системно недофинансиране, корупция, лошо управление, неадекватен пазарен подход и други явления превръщат най-важните обществени сектори в злеплатени, злеработещи и по същество изоставени както от управляващите, така и от всички хора, които реално зависят от грижите им. 

Документалният аудиоалбум „Пандемията от първа линия“ е наличен в множество различни платформи за слушане и споделяне:

Слушай албума

 


В албума ще чуете гласовете на водещите Станислав Додов, Калина Дренска и Константин Мравов, както и разказите на участниците в поредицата Димитър Кръчмаров, Галина Лачева, Мила Минева, Красимира Механджийска, Давид Наков,Красимир Цветков, Веселин Кирев, Ани Васева, Радослав Петков, Радослав Енчев, Константин Сапатупов, Ваня Григорова, Ренета Миновска, Радостина Александрова, Златина Великова, Виктория, Недка Лафчиева, Милен Миков, както и на бездомен мъж и бездомна жена, пожелали анонимност. Монтажът е на Теодор Иванов, графичното оформление – на Боряна Красимирова, а музиката – на Пролетарии.

Ако статията ви харесва, можете да подкрепите dВЕРСИЯ в Patreon

Comments

comments