Събития

Започва новият подкаст “Пандемията от първа линия”

Почти една година от началото на пандемията все така стои неясно кое е първата линия, кой е на нея и какво означава това. Неясно остава и какво означава “работници и служители от критично значение”. Или поне, ако беше ясно, то те трябваше да са без прекъсване във фокуса на общественото внимание.

Но не са. Кои са хората, осигуряващи “критичната инфраструктура”, работещи в критичните за справяне с пандемията сектори? Как изглежда тяхното ежедневие и работа по време на пандемията? Какви са системните проблеми и решения, които те виждат – които пандемията подсили, осветли или породи? Какви са решенията, които смятат, че неотложно трябва да приложим, ако искаме да излезем от тази поредна криза и да влезем в едно по-солидарно и проспериращо общество?

Достатъчно сме слушали политиците, експертите и бизнеса! Време да чуем опита на истинската първа линия!

Сп. dВЕРСИЯ започва нова серия видео подкаст – “Пандемията от първа линия”. В шест епизода ще обсъдим шест критични обществени сектора, като ще срещаме работниците и служителите с гражданите, “получателите” на съответната услуга или грижа. Искаме да провокираме съдържателен, автентичен диалог и солидарност между обществените групи, които действително изнасят тази криза на раменете си и които единствени знаят точните решения за бъдещето.

Очаквайте епизодите на “Пандемията от първа линия” в първата неделя на всеки месец, точно в 18:00 ч. – Facebook Live на страницата на сп. Диверсия. Започваме на 7 март!

Подкастът се разпространява в социалните медии под хаштага #ПърваЛиния

Проектът се осъществява с подкрепата на Фондация Фридрих Еберт – Бюро България.

Ако статията ви харесва, можете да подкрепите dВЕРСИЯ в Patreon

Comments

comments