Събития

Дискусия за „Революции“, девети брой на сп. dВЕРСИЯ

Заповядайте на дискусия за девети брой на списанието, „Революции“; за темата за революциите и Революцията, мечтите и реалността, миналото и бъдещето, покаянието и равносметката!

27 ноември, 19:30 ч., Фабрика Автономия.

Този път сме предвидили няколко дни, в които читателите да могат да се запознаят с новия ни брой.  С цел в дискусията да се включат възможно повече от присъстващите, ще предложим да се съсредоточим върху четири текста, вместо върху всичките 13. Това са: „Историзиране на комунизма: хамелеон на двайсети век“ на Енцо Траверсо, „Насилие и съпротива“ на Неда Генова, „Революцията няма да бъде критикувана? (Не)възможността за лява критика във Венецуела“ на Мария Иванчева и „Крейг Шамел: „Изправени сме пред масивна контрареволюция от дясно“ (интервю на Калина Дренска). Критерият за избор на точно тези текстове е потенциалът им да предизвикват обсъждане, защото изказаните в тях тези са или слабо познати, или непопулярни.
Форматът на събитието ще бъде съвсем дискусионен – няма да има представяне, няма да има панел, а просто дискусия в кръг с читателите. Надяваме се да чуем какво ви е харесало и какво не ви е харесало в броя, с кои текстове не сте съгласни, кои твърдения заслужават да бъдат оспорени.
Много ще се радваме да поговорим на 27 ноември, 19:30 във Фабрика Автономия.

Ако статията ви харесва, можете да подкрепите dВЕРСИЯ в Patreon

Comments

comments