Покани

Парти и представяне на осми брой „Как стигнахме дотук”

Преход. Посткомунизъм.
Демокрация. Национализъм.
Бедност и неравенства.

Миналата година летният ни брой беше посветен на мързела и критика на понятието за труд. Тази година, въпреки сезона, се насочихме към нещо доста по-полемично – въпроса „Как стигнахме дотук?“, който много от нас често си задават.

В ядрото на този осми брой стои опитът ни да (си) обясним историческите, политически и културни процеси, направили възможно това „тук“ на нормализираното неравенство, разбирано от нас като корен на много от кризите, с които живеем днес. Искаме да анализираме „(как-)стигането“, да полемизираме есенциалисткия подход към историята на либералния капитализъм, и в тази светлина само да поставим някои от най-драматичните културни и политически проблеми на съвремието (в България като част от западния свят).

Каним ви на кратко представяне и дискусия на новия ни брой на 24 август, четвъртък, от 20:00 ч. във Фабрика Автономия.
Представянето на новия брой ще бъде последвано от по-неформална част с музика и разговори в пространството на домакините.

На същия ден в същия час dВЕРСИЯ ще бъде представена и на фестивала “Бъди промяната!” във Варна! Освен да научите повече за нас, и в София, и в Морската столица ще можете да се сдобиете с ваше копие от втория ни сборник “Оръдия за масово овластяване”!
Вижте повече за фестивала тук: https://www.facebook.com/events/808635359312542

Очакваме ви!

Ако статията ви харесва, можете да подкрепите dВЕРСИЯ в Patreon

Comments

comments