Събития

Фондонабиращо парти за 3-ти сборник на сп. dВЕРСИЯ

Скъпи другари и съмишленици,

През май ни предстои да отбележим трета година откакто dВЕРСИЯ съществува в българското обществено пространство като място за независими социални, политически и културни анализи. За да отпразнуваме тази годишнина, плануваме за трета поредна година да издадем хартиен сборник, който да съдържа най-доброто от трите броя, които публикувахме през последната година – Как стигнахме дотук?, Революции и Европа: откъде-накъде?.

Радваме се, че на събитията, които организираме, виждаме все повече хора. Освен вече десетте онлайн броеве на български език, наскоро създадохме и английска секция на сайта. Заедно с редица леви колективи се включихме в инициативата за данъчна реформа в България, която събра подкрепата на над 30 000 души в страната. Същевременно колективът ни се разшири и с всеки изминал брой към нас продължават да се присъединяват нови автори и редактори. Започнахме и няколко нови начинания, които нямаме търпение да разгласим, когато назрее времето за тях.

През последните месеци се регистрирахме и в платформата Patreon, където получихме подкрепа, многократно по-висока от тази, на която някога сме се надявали – за което сме безкрайно благодарни*. Почти всички средства, събрани оттам, както и от разпространението на предишните ни два сборника, са нужни, за да покрият разходите по печат на предстоящия ни трети сборник. И въпреки това, все още не ни достигат около 300 лв. от общо необходимите близо 1000 лв. за издаването. Наред с публикуването на хартия, сборникът ни, както всяка предишна година, ще бъде разпространен безплатно до всички регионални библиотеки и социални центрове в страната. По този повод, а и за да се видим и обсъдим теми, които ни вълнуват, правим фондонабиращо парти във вторник, 24 април 2018 г., от 19:30 в Lime на ул. Граф Игнатиев 40 в София.

Много ще се радваме да ви видим там, независимо дали имате възможност да ни подкрепите финансово или не – създаването на общност от хора, с които можем да си говорим за общество, култура и политика (или просто да пием напитки мълчаливо), е за нас един от най-ценните аспекти на начинанието ни. На партито ще можете да се сдобиете с бройки от първия и втория ни сборник, ако имате любопитни познати, на които все още не сте успели да подарите, както и с плакати от кориците на последните ни 6 броя и втория ни сборник.

Ако искате да ни направите дарение, но няма да можете да дойдете на партито, освен Patreon имаме и PayPal (kalina.drenska@yahoo.com), а и можете просто да се свържете с нас на info@dversia.net. Приемаме и идеи какви други награди, към които читателите ни биха имали интерес, можем да предложим в Patreon.

Благодарни сме за всичката подкрепа, която ни оказвате!  Списанието ни продължава да съществува само благодарение на вас. Очакваме ви на 24 април!

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/162476954436836/

Ако статията ви харесва, можете да подкрепите dВЕРСИЯ в Patreon

Comments

comments