Събития

Представяне на третия годишен сборник на dВЕРСИЯ

Борби без време

Скъпи приятели,

Много сме щастливи да ви поканим на представянето на третия годишен сборник на сп. dВЕРСИЯ, озаглавен Борби без време, на 13 юли 2018 г. от 19 ч. във Фабрика Автономия (бул. “Ген. Тотлебен” 34, София 1606). Можете да се абонирате за събитието във Facebook.

В изданието поместваме текстове от изминалата година на интензивна работа върху три основни теми, отразени в заглавията на онлайн броевете ни за периода: Как стигнахме дотук? (август 2017 г.), Революции (ноември 2017 г.) и Европа: откъде-накъде? (февруари 2018 г.), както и няколко подбрани статии от dversia.net. Свързващите нишки на тези ни занимания, отразени и в третия ни сборник, са, от една страна, осмислянето на настоящата историческа ситуация, в която се намираме като общество – доведено до пълна политическа парализа пред фалшиви дилеми: Изтока или Запада, комунистическото минало или капиталистическото бъдеще, социалдемокрацията или неолиберализма. От друга страна стои усилието да търсим опит и вдъхновения от историята, от настоящи модели и различни теоретични или спекулативни разработки за това какво бъдеще бихме могли да въобразим и как да стигнем до него.

На събитието очаквайте дискусия с панелисти, чиито имена ще обявим съвсем скоро, около следните водещи за сборника и дейността ни въпроси:

Какво е състоянието на съвременните борби за справедливост – кои са те, в какво успяват, какво не им достига, какво е положението в България? Какви са критиките към съвременните съпротиви, които според вас се преекспонират? Кои остават в сянка?

Освен бройки от новия сборник, на представянето ще можете да откриете наши плакати, значки и друг вид материали, които, както винаги, ще можете да закупите срещу сума, която сами прецените, че можете да отделите. Събраните средства използваме за доставянето на сборника ни безплатно до библиотеки във всички региони в страната. Издаването на сборника ни щеше да е невъзможно без даренията на всички, които ни подкрепиха финансово в Patreon или по други канали. Сърдечно благодарим!

Ще се радваме да се видим на 13 юли от 19 ч. във Фабрика Автономия. Ще се опитаме да осигурим на живо видео предаване от дискусията, очаквайте допълнително информация по въпроса.

До скоро!

ПП: Ако харесвате какво правим и имате възможност и желание да ни подкрепите, можете да го направите с дарение през
Patreon https://www.patreon.com/dversia/overview
Paypal (kalina.drenska@yahoo.com – отбележете, че става въпрос за дарение за списанието)
Събраните суми отиват за издаване и разпространяване на материалите ни.

Ето и точното разположение на новата зала на Фабрика Автономия:

Fabrika Avtonomia novo razpolozhenie

Ако статията ви харесва, можете да подкрепите dВЕРСИЯ в Patreon

Comments

comments