Статии

Специална юдейска операция

Тези дни по време на прожекция на филм на име „Близо“ на Попа в София симпатизанти на ПП* Възраждане са присъствали пред киносалона, за да изразят „гражданската си позиция на неодобрение към филма и излъчването му.“ По-конкретно привържениците на партията са счели за необходимо да заявят непопулярното мнение, че педофилията е неприемлива, както и че хомосексуализмът е безспорно вид педофилия, и обратното.**

Пак тези дни симпатизанти и депутат на ПП Възраждане посетиха заведение в центъра на София, което отказвало да обслужва тях и техни сподвижници и съмишленици, за да изразят несъгласието си към подобна политика. Без каквато и да е доказуема връзка с тази проява или с някакво нацистко минало в България или Германия на следващата сутрин същото заведение осъмна с изрисувана по витрината звезда на Давид и надпис „Jude”.

Акциите предизвикаха вълна от реакции в социалните мрежи, някои от които настояват за пореден път, че ПП Възраждане са фашистка формация. Необходимо е на тези спекулации да се сложи край веднъж завинаги!

На първо място нека отчетем, че, както гласи авторитетната скорошна позиция на Българската академия на неуките, ограмотяваща населението относно понятието фашизъм – в случая, фашистка партия, –

[м]ного често партията се изгражда на принципите на паравоенна структура, Към нея се сформира нещо като партийна милиция, чрез която агресивно се разпространяват фашистките идеи в общество и също така се дава отпор на действията на други радикални антидемократични партии, предимно от крайнолевия политически спектър.

Гугъл с най-важното от позицията на БАН.

Подобни черти са напълно неотносими към Възраждане, тъй като паравоенни действия и формирования като така описаните щяха незабавно да бъдат засечени и възпрени от компетентните органи.

Два компетентни органа извършват рутинна проверка за антидемократични практики.

Нещо повече – действията в крайнолевия спектър като тези на хомосексуалистите, собствениците на кръчми, глобалистите, джендър идеолозите, неомарксистите и неолибералите, в това число шествия, кинопрожекции и други антидемократични прояви, все пак изискват ответ.

На следващо място е необходимо да се уточни, че чисто идейно ПП Възраждане няма нищо общо с фашизма. За това свидетелства самата им „Платформа за управление“ – ето някои непридирчиво подбрани цитата:

 • Преди 80 години по време на втората световна война България попадна в комунистическия блок. Този експериментален социален строй прекрои из основи тогавашното общество. Тоталитарният характер на този строй не допускаше съществуването на други идеологии, освен комунистическата. Не съществуваше автентично гражданско общество. Липсваше и независима частна собственост – базата, върху която да се развиват независимо гражданско и политически субекти. Липсваха и свободни медии.

 • Загубата на държавност, разграбването на активите и тласкането на страната ни към третия свят не може да се осмисли пълноценно без да си дадем сметка за ролята на мощните, външни за България и враждебни на българския народ сили, които неотлъчно присъстват в България. Те разполагат не само с несметна финансова мощ но и с познанията и с опита, натрупан в множество мащабни социално-инженерни процеси.

 • Българското общество, след идеологическата забежка към интернационал-социализма вместо да се върне към здравите устои на националното мислене и патриотичния консерватизъм, то бе захвърлено в градежа на друга глобалистична социалноинженерна утопия – тази на мултикултурната неолиберална демокрация от постмодерен тип.

 • От първостепенна политическа и военна регионална сила, през първата половина на 20-ти век, страната ни деградира до държавоподобно образувание (колония) със затихващи функции.

 • Загубата на национална идентичност е най-фатална, защото именно тя определя съзнанието ни, че не сме само временно тук и сега, а че сме брънка от дълга кръвна верига, започнала от зората на времето и простираща се във вечността.

 • 4.1.Нацията. Ние смятаме, че нацията представлява венец на българското социално развитие и като такава, следва да бъде съхранена на всяка цена

Обратно, някои не без основание считат, че Възраждане е социалистическа формация, вдъхновена от СССР и подкрепяща изграждането на пролетарски строй. За аргументи привеждат мерки от платформата като:

 • Свобода на стопанската инициатива, в рамките на закона. Ненамеса на държавата в частните търговски отношения, доколкото те не противоречат на националните интереси.

 • Стимулирано създаване на публично-частни партньорства (ПЧП) за държавни и общински имоти, които не носят доходи и не могат да се стопанисват от принципала.

 • Премахване на монопола на НЗОК и ситуирането й в остра конкурентна среда, осигуряване на възможност за работа и на частни здравни каси.

 • Развитието на елитния спорт да се подкрепя от бизнеса, така че да се стимулира развитието на този спорт и на частна основа.

 • Оптималният път за развитие е само един, изисква съобразяване и баланс на всички интереси и този път не е ляв или десен, а националноотговорен.

Но нека не се вторачваме в документи твърде много. Да видим делата, а не думите, както ни е завещано. От ПП Възраждане не само че не са фашисти, но и активно се борят с фашизма. Например те водеха битките срещу медицинския фашизъм в контекста на п(л)андемията от кромид-19, водят битка срещу евроатлантизма като фашизъм, срещу протестния фашизъм, срещу общинския фашизъм и т.н.; особено убедителен в това къде е истинският фашизъм е депутатът от Възраждане Деян Николов. Няма логика организация, която се бори с фашизма с такъв размах и във всичките му знайни и незнайни проявления, да е фашистка.

Така че, обратно на актуалните събития, логично е хомосексуалисти, педофили и други подчовеци да се страхуват от възхода на Възраждане. Но може би е време да се запитаме – дали не става дума за организиран заговор? Дали „мощните, външни за България и враждебни на българския народ сили“ не е време да бъдат спрени? Накрая, дали враговете на нацията не следва да бъдат разобличавани, маркирани, прогонени и ако трябва, изтребени незабавно? Отговорите оставяме на вас.

* Да не се бърка с ПП като абревиатура на педофилия и порнография.

** В редколегията имахме дискусия за това дали е необходимо да се подчертае изрично, че текстът е сатиричен. Надделя мнението, че отчитайки актуалната обществено-политическа ситуация, за всеки случай е по-добе да се подчертае: текстът е сатиричен.

 

Заглавно изображение: кадър от ежегодния антифашистки конгрес на Възраждане.

Ако статията ви харесва, можете да подкрепите dВЕРСИЯ в Patreon

Comments

comments