ИзданияСъбития

Една година сп. dВЕРСИЯ! Искаме вашата помощ, за да издадем книга!

На 9 май* 2016 година сп. dВЕРСИЯ навършва една година!

По този случай искаме да направим нещо специално и важно за нас.

Нашето начинание се роди и съществува, водено от убеждението, че – поне в България – е налице остра нужда от прогресивни медии, които да осигуряват възможност за задълбочен критически анализ на ръба между публицистичното и академичното, размествайки по този начин доминиращите представи за допустимите полета за производство на знание;

Една година ние работим само със собствени средства, отделяйки от свободното ни време и често въпреки всички шансове.

Сега чувстваме, че е време да правим решителни крачки напред и имаме нужда от вашата помощ! Първата и най-важна крачка е да започнем да издаваме нашето списание на хартия, за да достига то до повече и по-разнообразни групи хора.

Тъй като на този етап печатането на списанието на всеки три месеца не ни е по силите, искаме да изпробваме възможностите на един хартиен носител по друг начин – чрез книга, събираща някои от ключовите теми и статии за изминалото време.

Тази книга-сборник ще:

  • е в рамките на около 300 страници в удобен за носене и четене формат;

  • има 15 подбрани текста от изминалите четири броя на списанието;

  • включва уникални и създадени специално за случая карикатури;

  • достигне безплатно до библиотеки и читалища из цяла България, както и до всеки заинтересован в и извън страната.

За да ни помогнете да наберем необходимите средства в размер на 3500 лева, можете:

  • да посетите страницата ни в Generosity тук, където да изберете една от предложените суми за дарение – 5, 10, 20, 50 или 100 долара.

  • да дарите по банков път: Raifaisen Bank, IBAN: BG11RZBB91551030223100 BIC:RZBBBGSF, титуляр на сметката: Ивайло Динев. Основание: „Дарение за списание dВЕРСИЯ“.

Със събраните средства планираме да издадем 500 копия на книгата. Останалите средства ще вложим за пощенски разходи, както и за събитие или събития (в зависимост от наличността) за представянето на сборника.

За една година ние успяхме:

  • да издадем четири броя с общо над 500 страници критически погледи към някои от най-болезнените теми на съвремието в България и по света;

  • да публикуваме близо 100 статии на нашия сайт, отразяващи непокрити в медийното пространство проблеми, както и преводи на значими автори, несъществували на български език до момента;

  • да проведем три медийни участия по радиото и три публични събития, разискващи необходимостта от независими прогресивни медии;

  • да изградим отворена платформа за включване на хора, желаещи да изразяват своите радикални позиции, и да сформираме стабилен колектив.

Надяваме се, че ще ни помогнете и в тази наша следваща стъпка!

 

Благодарим ви!

Website: dversia.net

E-mail: info@dversia.net

Facebook: facebook.com/dversiamagazine

* Датата на излизането на първи брой – 9 май 2015 г. – беше замислена като провокация.

Ако статията ви харесва, можете да подкрепите dВЕРСИЯ в Patreon

Comments

comments